HR-event 2018: hét festival van werkplezier! 

Mensen die in de zorg werken zijn gepassioneerd en toegewijd. De werkstress en regeldruk zijn echter hoog en het aantal (onvervulbare) vacatures neemt alleen maar toe. Laten we samen zorgen voor meer werkplezier in de zorg, zodat huidige medewerkers blijven én de zorg aantrekkelijker wordt voor nieuwe en jonge mensen!

Tijdens ‘Het festival van werkplezier’ neemt dagvoorzitter Sabine Uitslag u mee in de beweging naar minder regels, meer werkplezier. Stand-up filosoof Martijn Aslander geeft op geheel eigen wijze zijn visie op werkplezier, hij is meester in het verbinden van mensen, informatie en ideeën en schrijver van de boeken 'Nooit af' en 'Easycratie'. Corporate Rebels Freek en Catelijne reisden de wereld over op zoek naar 's werelds meest inspirerende organisaties, zij delen hun inzichten en ervaringen. Daarnaast zijn er maar liefst 5 verschillende praktijksessies met bekende zorgorganisaties en wordt de Nationale HR Zorg Award uitgereikt!

Onlangs bevestigd!
Keynote spreker Hugo de Jonge, vicepremier en minister van VWS

Programma
09.00 uur – Inloop
09.30 uur – Opening door Sabine Uitslag & Jan Helmond 
09.45 uur – Vicepremier en minister van VWS Hugo de Jonge 
10.15 uur – Corporate Rebels

11.15 uur – Pauze 
11.30 uur – Praktijksessie 1
12.30 uur – Netwerklunch
13.15 uur – Praktijksessie 2
14.15 uur – Uitreiking Nationale HR Zorg Award 
15.00 uur – Stand-up filosoof Martijn Aslander
15.50 uur – Afsluiting door Sabine Uitslag & Jan Helmond 
16.05 uur – Borrel 

Praktijksessies

1) Bouwstenen voor de zorgorganisatie van de toekomst
Samen met BO Geboortezorg (geschikt voor alle branches)

Strategische personeelsplanning (SPP) levert een wezenlijke bijdrage aan het toekomstbestendig functioneren van de organisatie en haar mensen, maar het écht handen en voeten geven blijkt een taai proces. Tijdens deze praktijksessie gaat u zelf aan de slag met de verschillende aspecten die van belang zijn voor de uitrol van SPP in uw organisatie. We doen dit aan de hand van concrete arbeidsmarktvraagstukken uit de kraamzorg, vraagstukken die eigenlijk in alle zorgbranches spelen. Dus ook bij u! Welke keuzes maakt ú om wendbaar te zijn en voorbereid op de toekomst? We dagen u uit!

2) Drie best practices voor teamontwikkeling
Samen met de Mutsaersstichting, Icare en GGZ-Delfland

Zoekt u een praktisch handvat voor teamontwikkeling? Een methode die saamhorigheid versterkt, werkplezier vergroot en energie geeft? In deze sessie delen de Mutsaersstichting, Icare en GGZ Delfland hun ervaringen met FIT, een methodiek die individueel functioneren stapsgewijs onderdeel maakt van het teamproces. HR en lijnmanagement vertellen over hun rol en de effecten van FIT in hun eigen teams. Laat u inspireren door uw collega’s en ga naar huis met bruikbare tips én handvatten om FIT zelf toe te passen!  

3) In vijf  stappen naar minder regels, meer werkplezier
Samen met Van Neynsel

In 60 minuten nemen we u mee in de beweging naar minder regels, meer werkplezier. In 5 stappen leert u de belangrijkste principes van Semco Style Healthcare organiseren via de weg van vertrouwen, autonomie, zelfmanagement, verbinding en innovatie. Laat u inspireren door Van Neynsel op hun weg naar gelukkige cliënten én medewerkers! 

4) Talentontwikkeling: hype of motor achter werkplezier in de zorg?
Samen met Libra

Hoe pak je het aan om talentwaarderend (samen)werken écht tot zijn recht te laten komen en te borgen in de organisatiecultuur? Zodat iedereen inzicht heeft in zijn of haar talenten en dat van collega’s? Zodat (team)talenten worden ontdekt, gewaardeerd, ontwikkeld en benut? Wat vraagt dat van individuele medewerkers, het team, leiderschap en HR? Laat u inspireren door een zorgteam van Libra Revalidatie & Audiologie, zij zijn u voorgegaan op de Talent Expeditie. Ga met ons mee op expeditie!

5) Toekomstgerichte functieprofielen en talentenscans
Samen met Cordaan

De zorg is veranderd, cliënten en omgeving krijgen meer eigen regie en verantwoordelijkheid; dat vraagt van zorgprofessionals een andere rol en meer overstijgende blik. Wat betekent dit in de praktijk? Nu, en in de toekomst? Cordaan ontwikkelde functieprofielen voor persoonlijk begeleiders, die inzicht geven in het gewenste toekomstige gedrag en de gevraagde capaciteiten. Meer dan 200 medewerkers deden vervolgens een talentenscan. Samen met Cordaan gaan we in op de totstandkoming van de profielen, het proces en wat het traject de organisatie én individuele medewerkers heeft opgeleverd. 

Locatie
Van der Valk Utrecht
Winthontlaan 4-6, Utrecht

Updates FWG applicaties
Zoals ieder jaar actualiseren we op 1 oktober onze applicaties. U kunt zich tijdens het festival laten informeren over de updates van FWG 3.0, FWG VVT, FWG Geboortezorg en FWG Gehandicaptenzorg. Later dit jaar organiseren wij speciale FWG Deep Dive Sessies waarin we meer vertellen over de ontwikkelingen en wijzigingen. Informatie over deze sessies kunt u vinden via fwg.nl/deepdive.

Dit festival is exclusief voor klanten van FWG Progressional People. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Klik op de datum en reserveer uw ticket!