VERTROUWEN OP EIGEN KENNIS EN KUNDE

Werkplezier is cruciaal voor het behoud van medewerkers, het versterken van veerkracht en weerbaarheid en het vergroten van de aantrekkingskracht op nieuwe medewerkers. Wat ons betreft is ‘werkplezier’ geen kookboek met recepten: zo maak je werkplezier. Maar er zijn wel diverse elementen die bijdragen aan werkplezier. Zo ervaren we werkplezier door zingeving, autonomie, samenwerking en vakmanschap. Werk aan (een van) die elementen, dan werk je aan werkplezier en werkgeluk.

Werkplezier door vakmanschap

Het gevoel dat je ergens goed in bent, dat is waar vakmanschap over gaat. Een vakman (of -vrouw) maakt keuzes, neemt daar verantwoordelijkheid voor en kan aan anderen uitleggen hoe en waarom een keuze is gemaakt.

Ruimte geven aan vakmanschap betekent dat een professional de ruimte krijgt en ervaart om zijn of haar werk goed te kunnen doen. Werken vanuit vakmanschap is iets persoonlijks. In een team kan het betekenen, dat ieder een ander accent legt of sommige taken net anders uitvoert. Het vraagt dus van een team dat er met regelmaat gepraat wordt over het vak. Deel met elkaar, maak duidelijk afspraken over wat wel en niet kan, en bespreek hoe je elkaar gaat aanspreken. Ook dit is vakmanschap!

In deze online workshop van 2 uur krijgt u inzichten en praktische tips over vakmanschap. U gaat zelf aan de slag en wisselt ervaringen uit met andere deelnemers.

We gaan specifiek in op vragen als:

  • Wat zijn mijn talenten en drijfveren?
  • Hoe kan ik vertrouwen op mijn kennis en kunde?
  • Hoe toon ik meer eigenaarschap, persoonlijk/verpleegkundig leiderschap?
  • Wat betekent werken vanuit vakmanschap voor mijn team?

Incompany

Deze workshop bieden wij incompany aan. Voor meer informatie, neem contact op met Barbara de Jong of Liesbeth Heuts

Meer werkplezier workshops

Naast deze workshop over vakmanschap bieden wij ook andere werkplezier workshops:

Duur, locatie en kosten

Wij bieden deze sessie alleen incompany aan. Voor meer informatie neem contact op met senior adviseurs Barbara de JongLiesbeth Heuts of ons servicepunt via 030 - 2669 400.

 

Voor wie

Managers, leidinggevenden en teamcoaches in de zorg.

 

 

 

Vragen?

Adviseurs Barbara de Jong en Liesbeth Heuts geven deze workshop. Heeft u vragen over de inhoud van het programma of wilt u weten of deze sessie past bij uw (opleidings)vraag? Neem direct contact op met Barbara, Liesbeth of bel het FWG Servicepunt via 030 – 2669 400.