KENNISMAKEN MET DE MOGELIJKHEDEN

In deze sessie, gericht op (HR-)managers, leidinggevenden en teamcoaches in de zorg, delen we de actuele inzichten over veerkracht en gerelateerde thema’s als stress en burn-out. U krijgt achtergrondinformatie over het ontstaan, de signalen en oorzaken van verminderde veerkracht en krijgt inzicht in concrete tools om de veerkracht van individuele medewerkers en teams te herstellen dan wel te versterken. 

 

Het geeft u handvatten om zo uw mensen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden om de indringende periode rondom corona een plek te geven en bij te dragen aan toekomstbestendig herstel. 

Vanwege de geldende coronamaatregelen hebben wij besloten alle fysieke trainingen om te zetten in online trainingen. Bij in-company trainingen zoeken wij samen met de klant naar een passende oplossing.

In de sessie van een dagdeel komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • Vroegtijdig signalen van overbelasting herkennen. Inzicht in theorieën met betrekking tot stress en overbelasting (o.a. gezonde/ongezonde stress, locus of control, copingstijlen).
  • Ruimte bieden om ervaringen en emoties te delen aan de hand van diverse gespreks- en intervisietechnieken (o.a. actief luisteren, gevoelsreflecties, waarderende intervisie, incidentenmethode).
  • Inzicht in de huidige emotionele balans van een persoon en de mate waarin hij verschillende stressfactoren ervaart. Hierbij maakt u kennis met de  Veerkracht en Balans-vragenlijst’ van L&D-support.
  • In kaart brengen van de (dis)balans in verschillende stressfactoren, energiebronnen en persoonlijke hulpbronnen aan de hand van het JDR-model (Job Demands Resources). Dit vormt de basis om te kijken aan welke knoppen gedraaid kan worden om de balans te versterken.
  • Jobcrafting: welke aanpassingen kunnen in het werk worden aangebracht die beter aansluiten bij de (actuele) behoeften van de medewerker? (taakgericht, relationeel, cognitief, contextueel).
  • Aandacht voor de krachten/kwaliteiten die binnen teams naar voren zijn gekomen en hoe deze in de toekomst effectief te benutten en verder te ontwikkelen.

*gebaseerd op L&D Support Veerkrachtmodel

Opbrengst

Na de sessie heeft u inzicht in de belangrijke factoren die een rol spelen bij de emotionele balans en veerkracht van uw mensen en beschikt u over handvatten om hen zowel individueel als op teamniveau te begeleiden in de verwerking van de/een emotioneel belastende periode en bij te dragen aan toekomstbestendig herstel.

Incompany 

Deze inspiratiesessie bieden wij incompany aan. De sessie biedt de basis voor een plan van aanpak en interventies om de veerkracht van individuele medewerkers en teams duurzaam te versterken.

Neem voor de mogelijkheden en meer informatie contact op met Liesbeth Heuts.

Terug naar 'Veerkrachtige teams'

 

 

Duur, locatie en kosten

Wij bieden deze sessie alleen incompany aan. Voor meer informatie neem contact op met senior adviseur Liesbeth Heuts of ons servicepunt via 030 - 2669 400.

 

Voor wie

Managers, leidinggevenden en teamcoaches in de zorg die leiding geven aan medewerkers die een spanningsvolle periode in het werk (hebben) ervaren.

 

 

Vragen?

Adviseur Liesbeth Heuts geeft deze inspiratiesessie. Heeft u vragen over de inhoud van het programma of wilt u weten of deze sessie past bij uw (opleidings)vraag? Neem direct contact op met Liesbeth of bel het FWG Servicepunt via 030 – 2669 400.